Meteen naar de inhoud

Inspiratie voor jou als leider!

Hoe krijgen we meer meer, hoe krijgen we meer eerder?

Eén van de dingen die leiders met elkaar gemeen hebben, is visie:

  • Een leider ziet meer dan anderen;
  • en hij ziet het ook eerder dan anderen.

Zij zien meer, zij zien eerder. Dat is interessant! Hoe kun je als leider meer zien en hoe kun je als leider eerder zien. Hoe krijg je meer van meer, hoe krijg je meer van eerder?

De leiderschapslessen van John Maxwell inspireren en activeren mij persoonlijk enorm. Ik heb voor jou -zij het zeer beknopt- vijf handvatten uitgewerkt:

1.    Besef dat er ergens meer meer is en meer eerder

Twee trefwoorden: creativiteit en flexibiliteit.

Als we in deze wereld vol overvloed creativiteit brengen, zegt creativiteit vandaag tegen ons allemaal; ‘er is altijd een antwoord’. Wat jou creatief maakt, is dat je gelooft in een antwoord en daarom ben je in staat om vol te houden. Als je gelooft dat er altijd een antwoord is, brengt dat jou in de eerder-dimensie, want je zult beginnen als je weet dat daar ergens iets is wat jij kunt vinden.

Het ‘eerder’ kunnen we dus laten groeien als we beginnen creatief te zijn en te beseffen dat er altijd een antwoord is. Flexibiliteit zegt in feite dat er meestal -niet altijd- zelfs meer dan één antwoord is.

2.    Denk na over een proces om meer meer te vinden en meer eerder.

Wat zou kunnen werken is om bij alles wat je onderneemt de volgende vijf stappen te doorlopen: Testen – Falen – Leren – Verbeteren – Opnieuw (soms tegen beter weten in, maar telkens weer)

3.    Zoek en vind mensen die jou helpen je blik omhoog te richten en bemoedigen.

Ga dus naar plaatsen waar mensen jou inspireren om meer meer en meer eerder te zien. Lukt dat (nog) niet; lees, luister, kijk en praat over datgene wat jou bezighoudt, wat jou inspireert.

4. Groei elke dag doelbewust.    

De enige garantie dat morgen beter zal worden dan vandaag is wanneer jij en ik vandaag gaan groeien. Groei dus elke dag doelbewust zodat je de capaciteit hebt voor meer meer en meer eerder.

Overdenk het volgende: als je nog steeds enthousiast bent over wat je vijf jaar geleden deed, ben je niet aan het groeien!

Doelbewust dagelijks groeien geeft je het geloof dat de kansen nog steeds voor je liggen, met andere woorden, het beste moet nog komen!

5.    Zorg dat je visie ‘gebreken’ vertoont

Zorg dat er altijd een ‘gat’ in je visie zit zodat je meer meer en meer eerder nódig hebt. Het is de ruimte tussen wat je doet en wat je zou kunnen doen.

Als je meer ziet dan je doet, dan ontstaat daar het gat in je visie. Dit zien voordat anderen het zien, zorgt ervoor dat je het allerbeste uit mensen naar boven kan halen.

Je verandert van een transactionele leider naar een transformationele leider!

Dus:

  1. Strek je uit naar meer meer en meer eerder.
  2. Wees creatief en blijf geloven in en antwoord, dat geeft je de moed om vol te houden.
  3. Blijf doelbewust groeien; het sterkt je geloof dat de kansen nog steeds voor je liggen.

Het beste moet immers nog komen!

Geplaatst op LinkedIn d.d. 21 februari 2021